Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 24 April 2015

Sabah VS kedah

hari ni bukan main semangat kami dtg ingatkan dh xlambat..rupanya sampai2..parking b'susun suda! pusing punya pusing dpt gak parking..nak cepat punya pasal..jalan laju2..makin kuat kami dgr org menjerit..makin laju kami jalan...Ya Allah..nasib baik xjatuh t'sungkur kat jalan..selipar susy t'masuk besi tajam..sampai tembus dr bawah sampai atas..Sikit lg nk kene kaki..masa tu mr.look cepat2 tgk..takut t'cucuk kaki..separuh badan dh ke depan..sempat b'tahan..laju terus jantung ni..mr.look suruh angkat tangan syukur alhamdulillah..
nmpk x b'lubang kt depan tu..tembus dr bawah..syukur sgt xkene kaki..besi berkarat plak tu..

sampai stadium..penuh org beratur panjang nk beli tiket..kt pintu masuk pun penuh gak..tgh beratur beli tiket..bunyi org bersorak kuat..dh gol 1-0..walaupun kami xdpt tgk time gol tu..tp kami ttp happy sbb dpt duduk..hehe 
buat pertama kali g tgk bola xbeli jajang!! lambat punya pasal..makanya! time rehat separuh masa 1st kami b'selfie la..hihi 



Ke Jarkata & Bandung Kami

masa ni dlm flight nak ke KL..kalu xsilap kami, kami amik flight paling lwat..sebab xnk menunggu lama kat airport..esok pg terus ke jakarta..

jeng2 dh sampai KL..masa ni kat ruang menunggu..untk flight seterusnya..nampak x baju kite dh btukar..hehe padahal xmandi pun..tukar baju je..hihi (bukan xnk mandi, tp xkan nk mandi kat airport kan) tunggu sampai hotel la..brp jam je lg.. 😊😋😋



masa ni plak kami bru sampai airport jakarta..semantara menunggu qoma dtg..kami singgah minum dlu..time ni kelam kabut dibuatnya..time nk bayar, duit dia bnyk nau 0000 kat belakang..last2 tunjuk semua duit yg ade kt tangan..srh diaorang pilih sendiri..hihi hari 1st la katakan..hehe 


mula2 kite ingt terus g hotel..rupa2nya terus g shopping..hehe mula2 kami g tempat buat tag harga..super duper murah..walaupun guna material yg elok..terus kami order 12,000pcs terus..rasenye setahun pun xkan habis..hehe tp xpe la..alang2 nk order kan..

selesai buat tempahan..kami sambung cari barang..rambang mata kami..tgk kebaya indon ni..dpt plak material yg elok,senang nk iron, sulam pun cantik.terus kami shopping sampai juta2..hehe opppss juta2 rupiah 😋😋.. 



shopping ni, shopping tu.. sampai xingt dh..alamak mcmne nk bawak ni???? masa ni bru kelam kabut..tp nasib baik ada portar yg tlg ankat..nnti diaorang akan ttpkan harga brp yg kite kene byr..kire upah angkat brg..mula2 dia angkat semua..xsampai 2 minit kami tgk dia angkat..kami srh dia bnhti..mr.look nk tlg dia angkat sekali..xsampai hati kami tgk..masa ni rase sangat b'syukurnya kite..kat tmpt kite jarang tgk org mcmni..


dh siap shopping..kami bertolak ke bandung..hari yg sama..jauh pejalanan..malam bru sampai..bayangkan pjalanan mcmne..sampai t'tido kami..jalan kat sana jem..walaupun penat tp best 😊😊

yang sebelah tu..tgh tido ke??hehe 

sampai2 hotel dpt bilik besar..tgk bawah nmpk kolam renang..hehe selesa la..hilang segala penat..hari ke 2 kami..kami keluar lmbat..org lain dh tunggu kat lobi..hihi lambat ni dia ada giliran..esoknya org lain plak lmbt..sampai la hari t'akhir..semua merasa datang lmbt..hehe 


hari ke 2 kami ke lubuk kain..masa ni bnyk gila susy shopping kain..rambang mata terus..nk buat palazo..tunggu tau..nnti dh siap susy akn rasmi..

kami sama2 pilih kain yg paling super duper cantik di mata kami..hehe 


rambang mata!!

bersama org yg banyak bagi tunjuk ajar cari kain..


antara kain yg ada..pilih2 nak yg mana..


muka happy semua!! semua dh dpt kain masingg2 kan 😍😍😍


dh penat pilih kain..kite g makan plak..
comey je makan ala2 kampung gitu kat sawah..order nk mkan ape..gmbr makanan xsempat amik..lapar sgt..dh x ingt dh nk amik gmbr..hehe 

hari seterusnya pagi2 lagi kami ke Dian Pelangi..butik xbuka lg..kami dh kt menunggu kt depan..hehe alang2 dh sampai, makanya b'gambar la kami!! 

xlama lepas tu staff diaorang sampai..pelawa kami masuk..kirenya jadi cstmer 1st la..hihi cari idea2..untk butik sendiri..

antara koleksi dian pelangi 


salah 1 sudut kat butik mereka..lepas ni boleh buat kat butik susy jgk ni 😍😍


antara shawl yg ada kat sana..

 sapa yg nak cari idea untk butik anda..blh la buat gini 😊

sbl sblm balik..sempat amik gmbr ngn staff Dian..mcm berjanji plak ngn dia pakai tudung lebih kurang sama..hehe 

banyak lagi tempat kami pergi..tp xamik pic btry fon hbs..

ni plak hari terakhir sblm pulang ke malaysia tanah airku..cewaahhhh

selfie ngn qoma dlu dlm van..masa ni qoma hntr kami ke airport..walaupun kejap je kami bersama..tp dpt rasekan..ngam ngn dia..hehe org kata blh geng..sblm ni kiteorg jumpa kat fb je..ape kisah dia dr 2010 sampai la ni..semua kite tahu..kihkih kan qoma..kalu cite kat sini..sampai esok pun  xhbs..hehe 

bye2 bandung..kami pulang dlu..

alhamdulillah kami selamat sampai ke malaysia!!! yeah sampai je KL kami terus ke Melaka..balik umah mak mertua..jumpa family sblm balik KK..

Thursday, 23 April 2015

RENOVATION BUTIK BARU


Melawat kawasan sekali..hehe xsabar tunggu siap ‪#‎susycollectionsexclusive‬..hari tu nk buat grand opening yg butik ground floor..xdpt tarikh yg betul2 free..kali 1st tunda..rupanya dia nak tunggu adik kembar dia siap..kite yg merancang.. DIA yang menetukan..In Shaa Allah..selesai semua urusan..susy pilih tarikh untk grand opening #susycollectionsexclusive ni ya..‪#‎susycollections‬ ‪#‎oneplacemall‬ ‪#‎putatan‬‪#‎kotakinabalu‬ ‪#‎sabah‬


Hari Pertama dapat pecahkan dinding besar ni je sebab tiada letrik di One Place Mall



Tunggu-tunggu sampai jam 11 malam masih belum ada letrik juga, terpaksa buat keesokkan paginya




Alhamdulillah akhirnya tercapai juga impian nak buat 2 pintu gerbang pada butik baru kami nanti


Rambang mata nak cari lampu, yeahhh..akhirnya berkenan juga dengan lampu yang tengah menyala tu :) Alhamdulillah butik baru Susy Collections di Ground Floor One Place Mall Putatan akan mula beroperasi tidak lama lagi, kali ni susy akan bawa masuk pelbagai jenis Jubah , Blouse dan Macam-macam lagi. Semoga dipermudahkan segalanya Ya Allah.. AMIN








Wednesday, 11 December 2013

Terkurung!!!

Assalamualaikum..

Hari ni punye la semangat nak g butik..last2 skg masih t'kurung dlm umah!!! Hehe sedih ke suka sebenarnye...ntah la..hehe.. itu la susy lain kali check dlu kunci tu btul2 ade ke x...hehe kan dh ssh nak kuar...

Sblm Mr.look g keje td dia dh tnye..mne kunci susy..biase kalu balik umah msti sangkut kt tmpat kunci..kunci sorang 1 je..dengan sepantas kilat kite jawab "ade2" dlm beg...cnfiden je kan..sblm Mr.Look gerak sempat dia pesan.."jgn lupa check kunci tu" dengan mimik muka doremon ku jawab selambe "baik boss!!" Nmpk dia senyum..haha...dia gerak je...bukan main lg kite tutup pintu cepat2..bukannye nk g cari kunci...tp nak g main candy crush!!!! Gile ketagih skg ni..pantang free..duk ngadap tu je..lepas tu langsung dh xingt pasal kunci tu!

Mcm biase pagi2 kemas umah cantik2,basuh baju, lipat baju,jemur baju & p'kara wajib masak! Sblm g buka butik...dh siap semua..bru buka pintu..tgk kunci xde kt tmptnye..bru teringat!!! Ayoiii..tp mse tu confiden lg kunci ade dlm beg..jeng..jeng!!!! Selongkar semua isi kandungan dlm beg tu..xjumpa kunci...huwaaaaa!!!!! Sahhhhhh!!!! Kunci t'tinggal dlm kete 1 lg...sbb smlm sampai umah xnaik umah dlu..parking kete..terus gerak ke suria sabah ngn mr.look...

Amik enset terus kol Mr.Look gtau kunci xde..hehe ce teke ape yg dia jawab???hehe

Maka skg ni susy di rumah la...nak kuar umah pun xleh coz xde kunci..hehe nk tgk tv mcm xbest je...


Update blog la lg best!!!! Hehehe Mohon maaf pada semua yang datang butik hari ni..susy xleh nak g buka..



Wednesday, 4 December 2013

Susy Collections Boutique (Part 2)


Assalamualaikum.. =)

Taraaaaa!!!! nk sambung cite yg sebelum2 ni..hehe sblm g jauhhhhhh susy nak b'berlion2 terima kasih pada kakak2 yg m'jadi p'dorong kpd susy untk buka butik sendiri di bumi Bawah Bayu ni... =)
Godek punye godek jumpaaaa gmbar2 mereka.. =) ce tekaaaaaa siapakah garangannyeee!!! hehe


Sebelum ni susy buat biznes on9 dari tahun 2010..susy register perniagaan ngn Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pd 1/10/2010...pandai x susy pilih tarikh..hihihi..senang nk ingt sbnarnya bila lahirnye "Susy Collections" ni...Sebelum susy buat biznes ni full time..last susy mngajar kat Sekolah Sultan Abdul Samad, PJ (gstt). masa ni susy buat biznes part time..pagi mengajar..ptg biznes..mlm packing barang!!!! hehe mase ni hari2 g pos brg kat Poslaju KL..(boleh d'katakan org yg t'lmbat g pos..hehe)..

Mcmne nekad nk buat biznes full time??? pada suatu hari si kancil tengah melompat2 d'atas kepala buaya..hehe ehhhhhhhhh!!!!salah cite la!!! gini la...Mr.Look dapat tawaran dlm PDRM..Masa tu biznes on9 Alhamdulillah dapat sokongan dr custmer2..kami buat keputusan sama2..Susy buat biznes full time (nnti boleh ikut mr.look katanya..hehe).Masa tu mcm2 padangan org bg...ade negatif,ade positif..ade yg srh keje..ade yg srh biznes..kite hanya merancang Tuhan yang menentukan..jika diizinkan Nya In Syaa Allah ada jalanya..


Ok dahhhh..sambung balik ngn mereka2 tadi..sblm buka butik..mereka #SCcustomer kami jumpa di rmh susy..order barang on9..dtg umah amik brg...sampai la susy buka butik.. =) Maceh kakak2..


ni kat parking umah susy...hehe 
 Kali 1st jumpa kat parking umah susy..masa ni teruja tgk anak2 akk comey..anak omputih..hehe
kali ke 2..kite jumpa kat butik..maceh kakak <3


di butik susy =)


ni kat salah 1 bilik umah susy jadikan tempat simpan stok

kali 1st susy jumpa kak laila kat airport..hantar barang kat sana..kali ke 2 datang umah,kali ke 3 kat parking,kali ke 4 datang umah gak kan kak,,yeahhhh kali ke 5 datang butik..hehehe masa dtg butik hari tu lupa nak b'gambar..hehehe


dannnnnnnn ini plak insan yg selalu bg susy makanan yg best tu...hehe hobinye suka m'masakkkk rasenye..yeke kak??hehehe kali 1st jumpa kt parking umah gak,,masa tu mlm...hehe xbrapa cam..hehe jadi susy pggil dia "kak"hehe padahal susy lg tuaaaaaa...kihkih walaupun dh tau susy tua dr dia...tetap nk pggil farah lyna ngn panggilan kak..sebab dh t'biase...kami selalu jumpa
...sbb umah kami selang beberapa blok je..hehe gmbr kami jumpa kt umah xpernah amik..tp klu kt butik..hari tu kami b'gambar....hehe kenalkan ini la kakak farah tu =) dia ade jual produk muka boleh la klu nk beli =)


Mereka yang lain yg pernah dtg umah susy .walaupun xde gmbar..susy nak ucap jgk terima kasih banyak2..kerana anda begitu b'harga...cewaaaaaahhhhh..... <3